”Läkning genom närvaro och stillhet”

Kraniosakral terapi

Behandling Kraniosakral terapi

En kraniosakral terapeut arbetar genom att lyssna in kroppens subtila vågrörelser via en lätt beröring med sina händer. Vi försöker inte förändra något, utan har med ett tillåtande förhållningssätt som ger möjlighet till läkning på djupare nivåer. Små korrigeringar ger eko ut i resten av kroppen. Genom kunskap om kroppens fysiologi, anatomi och embryologi assisterar terapeuten kroppen till optimal hälsa.Smärta, trauma eller ständig stress sätter din kropp i obalans. Spännings mönster uppstår och hindrar kroppen till självläkning. Det finns alltid en anledning till att spänningar uppstår.Under en behandling upplever du en djup och behaglig avslappning. Det inre lugn som en behandling ger frigör energi så att kropp & själ kan se nya möjligheter och hitta balans. En behandling upplevs på flera plan både fysiskt, emotionellt och känslomässigt.Ett stort antal fysiska problem kan med fördel behandlas med kraniosakral terapi såsom huvudvärk, migrän, yrsel, whiplash, ryggskott, foglossning, ischias, ledproblem relaterade till muskler och nerver. Behandlingsformen används såväl i förebyggande syfte som när ohälsa har uppstått. En fantastisk behandling för att förbättra kontakten med dig själv och ditt inre.

Vad är kraniosakral terapi?

Kraniosakral terapi är en holistisk terapiform som har sitt ursprung från Osteopatisk medicin. En mjuk, varsam och stilla behandling som hjälper kroppen att aktivera sin självläkande förmåga. Behandlingen är välgörande för hela nervsystemet och har därför gynnsam effekt på oro, stress, matsmältning, smärta, spända muskler, sömn, värk, trauma, hormonella obalanser eftersom alla kroppens funktioner i sin tur styrs via nervsystemet.Det kraniosakrala systemet omfattar skallen (kranium) och korsbenet (sakrum) samt hela ryggraden som finns där emellan. Inom detta område befinner sig vårt centrala nervsystem som styr allt i vår kropp. Det centrala nervsystemet och cerebrospinalvätskan (ryggmärgsvätskan) som detta nervsystem ”badar i” är centrala delar i denna behandlingsform.

Historia

Kraniosakral som terapiform har sitt ursprung från Osteopatisk medicin som utvecklades av den amerikanska osteopaten Dr William G Sutherland (1873-1954). Han upptäckte att det finns flera olika rytmer i kroppen. Förutom hjärtats och lungornas rytm fanns en långsammare rytm av ryggmärgsvätskan. En rytmisk pumpning runt i hjärnan och hela vägen ner i ryggraden. Den rörelse som är allra långsammast och mest subtil ansåg Dr Sutherland låg till grund för alla de andra rytmerna och kallade den därför för Breath of Life ”Livets andning”, vilket är en tidvattenlik vågrörelse som omfattar hela kroppen.

 

 

”Igår Kraniosakral behandling, idag förstummad över att värken i länden är borta och nacken så mycket bättre. Jag är så tacksam för din förmåga och ditt engagemang!”

”Tack för en fantastisk behandling! Lättare att andas idag. Du är fenomenal!”

”Jag kan inte förklara vad som händer med min kropp och sinne vid Kraniosakral terapi hos Tinna. Jag vet bara att jag blir totalt avslappnad och känner ett lugn länge efteråt. Rekommenderas varmt en stark upplevelse!”

”Du är toppen Tinna! Tack för en mirakulös stund!”