“Längtar Du efter att landa, få tid för inre reflektion, stanna upp och tanka ny energi!”

Yinyoga

Yin Yoga är en lugn inåtgående tyst meditativ yogaform där man i första hand påverkar yindelarna i kroppen, såsom bindväv, leder och ligament. Yinyogan utförs med avslappnande muskler och positionerna utförs sittande och liggande, vi stannar i varje position under en längre tid, ca 3-5 minuter. En kombination av mindfulness, yoga och kinesisk medicin. Yinyoga är statisk och långsam. Vi stretchar inte utan väntar in vår bindväv som behöver tid. Kan likna det vid en passiv stretch.

Yinyoga är bra om man är väldigt stressad och har mycket smärta. Lugnande och läkande samt balanserar kroppens energisystem. Ett yinyoga pass är som en behandling och kan skapa reaktioner i kroppen och känslor.

Info

Alla yogapass är 1,5 timme och kostar 200 kr/gång. Du kan även köpa ett 10-kort för 1.600 kr (ej personligt). Mattor, bolster och filtar finns att låna.

Restorative yoga

Restorative eller återhämtnings yoga är ytterligare ”yin” än yinyoga, ett steg vilsammare och mjukare. Med hjälp av stöd som kuddar, block, bolster, filtar och yogaband försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Det uppmanas att släppa taget och vila mot kuddarna.

Restorative ska vara skönt och inte göra ont. Med hjälp av stöd undviker vi allt obehag. Vi stannar i positionerna länge, ungefär 10-20 minuter.Viktiga punkter i restorative yinyoga är observation av sinne/kropp, medkänsla och acceptans. I denna yoga form sjunker stresshormon adrenalin och kortisol dramatiskt. Livskrafthormon, oxytocin samt andra ”må bra-hormoner” frisätts. Vi manipulerar det parasympatiska nervsystemet och låter det sympatiska få vila. Effekten av ett pass kan hålla i sig länge.

”Jag älskar Yinyoga hos Tinna. Så stärkande men ändå så avslappnande och skönt, utan prestationskrav eller jämförelse. Den goa känslan sitter i länge!”

”Alltid topklass, du går ut därifrån lugn och harmonisk i kropp & själ!”

”Fantastisk stund med härliga Tinna! Rekommenderas varmt!”

”Har gått på yoga hos Tinna i över ett år och det är otroligt bra! Tinna har en härlig energi och är en väldigt bra guide. Är alltid nöjd när jag varit där!”

”Det var ett otroligt härligt och avslappnande pass som man gärna gör om igen. Tinna är så duktig och erfaren!”