“Stanna upp och lyssna till hjärtats röst! ”

Yinyoga

Ett skönt och lugnande pass med fokus på stillhet och medveten närvaro. Vi stannar lite längre i positioner med stöd av bolster och propps. Yinyoga fokuserar på Yin-aspekterna av livet, dvs att lyssna inåt, att röra dig långsamt och lyhört, att slappna av och vila. En blandning av mindfulness, yoga och kinesisk medicin. Lugnar sinnet och läkande, balanserar energisystemet.

Info

Mattor, bolster och filtar finns att låna. Max antal deltagare är 10 styck. Minst 5 styck för att bli av. Du betalar per gång eller köp ett klippkort (10 ggr). Öppna klasser 90 min 190 kr. Klippkort 1400 kr. Kurser betalas i förskott och bindande anmälan.

Sensing yoga

Sensing Yoga är en underbar mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och vila. Helt enkelt naturliga rörelser på kroppens villkor. Ordet ”Sensing” betyder att känna av, att uppfatta vad som pågår inom en. Det betyder att lämna allt utanför och endast lyssna inåt på sin egen röst. Den rösten kommer från hjärtat. I Sensing använder vi ”pandikulation” – en kroppsgäsp, när du naturligt sträcker igenom hela din kropp och släpper på stress, låsningar och spänningar. Vi ”skakar” för att släppa på spänningar, växla om nervsystemet från stress till ”lugn o ro” och frigöra må-bra hormoner. Man ”rockar” kroppen för att hyaluronsyran ska börja suga åt sig vatten som bidrar till att rena bindväven/fascian och för att släppa igenom låsningar. Att ”gunga” från sida tll sida gör vi för att skapa ett lugn i kroppen. Vi ”lirkar o spiralar” med vävnaderna för att reda ut trassel i bindväven som uppkommit vid skada, trauma eller obalanser. Sensing funkar också så bra för att vår kropp är uppbygdgd i ett rutnät av bindväv. Allt i kroppen är i princip bindväv-fascia. De här rutnäten behöver rörelse och de behöver rörelser i spiraler. Det kanske låter avancerat, men det är egentligen motsatsen till att tänka linjer i kroppen och istället helhet- att ALLT hör ihop och sitter ihop med allt annat. Så om du petar i ett spindelnät så rör sig hela nätet.

”Jag älskar Yinyoga hos Tinna. Så stärkande men ändå så avslappnande och skönt, utan prestationskrav eller jämförelse. Den goa känslan sitter i länge!”

”Alltid topklass, du går ut därifrån lugn och harmonisk i kropp & själ!”

”Fantastisk stund med härliga Tinna! Rekommenderas varmt!”

”Har gått på yoga hos Tinna i över ett år och det är otroligt bra! Tinna har en härlig energi och är en väldigt bra guide. Är alltid nöjd när jag varit där!”

”Det var ett otroligt härligt och avslappnande pass som man gärna gör om igen. Tinna är så duktig och erfaren!”